Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24

„Tai būtų kosminis Šaro pasiekimas“: ar „Fenerbahče“ paneigs niūrią L.Kleizos prognozę?

Gruodžio pabaigoje pakrikusią Stambulo „Fenerbahče“ perėmęs Šarūnas Jasikevičius ir vėl pasiekė Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet 15min laidos PIKENROLAS dalyvis Linas Kleiza spėja, kad stratego iš Kauno žygis ketvirtfinalyje ir pasibaigs.
Eurolygos ketvirtfinalio serijoje – Donato Motiejūno ir Šarūno Jasikevičiaus ekipų kaktomuša
Eurolygos ketvirtfinalio serijoje – Donato Motiejūno ir Šarūno Jasikevičiaus ekipų kaktomuša / 15min ir Scanpix nuotr. / M.Janavičiaus montažas

Tai – jau šeštosios, kaip vyriausiojo trenerio, Šarūno Jasikevičiaus atkrintamosios varžybos.

Dukart Eurolygos ketvirtfinalį jis šturmavo su Kauno „Žalgiriu“ (2018 ir 2019 m.), o vėliau triskart iš eilės šį etapą peržengė su „Barcelona“ ekipa (2021, 2022 ir 2023 m.), kurią paliko praėjusią vasarą.

Palyginimui, likę treneriai iš Lietuvos modernios Eurolygos istorijoje, kuri skaičiuojama nuo 2000-ųjų metų, tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno klubų savo komandos nudirigavę buvo tris kartus – 2006-aisiais ir 2012-aisiais metais Jonas Kazlauskas tą padarė atitinkamai su Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA, tuo metu Tomas Pačėsas į atkrintamąsias buvo įšokęs 2010-aisiais su Sopoto „Prokom Trefl“ ekipa iš Lenkijos.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Gruodžio viduryje komandos vairą perėmęs Šaras su „Fenerbahče“ iškovojo 14 pergalių per 21 Eurolygos mačą, sukūręs vieną įspūdingiausių puolimų visoje Europoje.

Vis dėlto prieš atkrintamąsias per paskutines šešerias rungtynes per du frontus Stambulo ekipa krito keturis kartus, o Turkijos komandos kelyje – net 12 per 13 mačų Eurolygoje laimėjusi „Monaco“.

„Jeigu Šaras su šia komanda pateks į Eurolygos finalo ketvertą, tai bus kosminis jo darbas ir pasiekimas“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

„Monaco“ ir „Fenerbahče“ tvarkaraštis
Balandžio 24 d. Monako Kunigaikštystė 20.00 val.
Balandžio 26 d. Monako Kunigaikštystė 20.00 val.
Gegužės 1 d. Stambulas 20.45 val.
Gegužės 3 d. Stambulas 20.45 val. (jei prireiks)
Neaišku Monako Kunigaikštystė Neaišku

„Matome, kad „Monaco“ – mažiausiai kamuolių prarandanti Eurolygos komanda (vid. 10.), tad Šaro tikslas bus greitinti žaidimą ir išprovokuoti „Monaco“ klaidas. „Fenerbahče“ reikia greitų ir lengvų taškų, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ žvalgas Benas Matkevičius. – Įdomu tai, jog „Monaco“ statistiškai yra geriausiai vienas prieš vieną žaidžianti komanda, kai „Fenerbahče“ spindi žaidime „du prieš du“. Matysime skirtingų filosofijų krepšinį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius