Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 16

A.Butkevičius – apie ateitį „Žalgiryje“, olimpinę atranką ir klaustukų atnešusią traumą

Detalesnio čiurnos gydymo plano šią savaitę laukiantis Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius dar neturi atsakymo dėl traumos gijimo termino ir žaidimo olimpinėje atrankoje Puerto Rike. „Viskas priklausys nuo to, kaip vyks plyšusio čiurnos raiščio gijimo procesas“, – 15min sakė A.Butkevičius.

Arnas Butkevičius iš šono stebėjo dramatišką Kauno „Žalgirio“ sezono pabaigą Eurolygoje, kai paskutinę akimirką Andrea Trinchieri auklėtiniai praėjusį ketvirtadienį po Gabrielio Decko šūvio namuose 62:64 krito prieš čempionės titulą ginančią šio sezono lyderę Madrido „Real“.

Priešpaskutiniame ture Monako Kunigaikštystėje traumą patyręs 31-erių klaipėdietis neribotam laikui iškrito iš rikiuotės, o Lietuvos čempionai sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre finišavo 14-oje pozicijoje su 14 pergalių ir 20 pralaimėjimų.

„Šiek tiek yra kartėlio dėl šio sezono. Geresniam sezono užbaigimui Eurolygoje geros antros mūsų pusės nepakako, neišnaudojome galimybės iškovoti vietą įkrintamosiose. Mums pritrūko. Mūsų žaidimas sezono metu per daug bangavo, o dėl to bangavimo vietos pirmajame dešimtuke mes nenusipelnėme“, – 15min sakė A.Butkevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

Šį sezoną A.Butkevičius per 21 minutę Eurolygoje rinko po 5 taškus (61,5 proc. dvit., 38,9 proc. trit., 70,4 proc. baud.), atkovojo po 3,3 kamuolio ir fiksavo po 5,7 naudingumo balo.

„Arnas yra labai svarbus žaidėjas. Jis yra svarbesnis, nei galvoja, kad yra. Kiekvienoje blogoje situacijoje stengiuosi atrasti kažką gero. Noriu, kad per šį laiką, kai jis negalės žaisti, Arnas pergalvotų savo vaidmenį komandoje. Jis turi suprasti, ką gali duoti sau ir komandai, kad būtų dar geresnis žaidėjas. Manau, kad aš neatskleidžiau viso Arno potencialo, – rungtynių su „Real“ išvakarėse kalbėjo Kauno komandos vairininkas Andrea Trinchieri. – Geriausia šios Arno traumos pusė yra tai, kad jis galės apgalvoti sezoną nuo sausio pirmosios dienos. Buvo gerų rungtynių, buvo blogų... Tikiu, kad sugrįžęs Arnas žais dar geriau.“

Šią trenerio mintį pakomentavo ir pats A.Butkevičius.

„Šiuo laikotarpiu iš manęs prašyti daug negali. Vienintelis tikslas – sugrįžti visiškai išgijusiam ir pasiruošusiam likusiais sezono daliai., – sakė „Žalgirio“ puolėjas. – Viską, ką pagarsino Andrea spaudos konferencijoje, tą patį kalbėjome ir mes. Aš pasakiau, kad turėjau sunkesnį etapą, kai atėjo šis treneris, kaip kad nutikusi trauma ir panašiai. Treneris manęs ieškojo aikštelėje, o aš galbūt pilnai nesupratau to, ko jis iš manęs prašo. Paskutinės dvi-trys savaitės man buvo ženkliai geresnės, jaučiausi tikrai patogiau, tad mano tikslas yra sugrįžti ten, kur palikau komandą.“

A.Butkevičius papasakojo apie klastingą traumą, kuri pasėjo daug klaustukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius