Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri po pergalės prieš „Rytą“: „Įvykdėme du dalykus iš trijų, to užteko pergalei“

Po Kauno „Žalgirio“ pergalės 92:78 prieš Vilniaus „Rytą“ spaudos konferencijoje žalgiriečių treneris Andrea Trinchieri liko patenkintas savo vyrais. „Parodėme, kad esame rimta komanda“, – sakė italas.

Šią savaitę „Žalgiriui“ baigėsi Eurolygos reguliarusis sezonas, bet lietuviško krepšinio vakaras dar prieš rungtynes žadėjo karštą atmosferą.

Iš pradžių kliuvo Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui, kuris dėl verslo Rusijoje sekmadienį buvo smerkiamas abiejų komandų sirgalių.

„Krabas yra rusų k***ė“, – skandavo „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“, dar pridėję ir ironišką prierašą 67 metų sukaktį sekmadienį minėjusiam merui: „Su gimtadieniu“.

„Kauniečio moralė baigiasi sutvarkyta duobe gatvėje“, – į V.Matijošaitį ir jo rinkėjus taikėsi tokį plakatą išskleidę Karaliaus Mindaugo prospektu žygiavę „B tribūnos“ atstovai. Paskui „Ryto“ sirgaliai šį užrašą pademonstravo ir „Žalgirio“ arenoje.

Pilnai areną užtvindę sirgaliai tapo puolimo lenktynių liudininkais, nes iš pradžių atakos buvo svarbiau už gynybą.

„Žalgiris“ pradėjo mačą sklandžiais deriniais – 9 iš 12 metimų buvo tikslūs, o taškus pelnė 7 skirtingi žaidėjai. Tai padėjo įgyti persvarą (24:18).

Tačiau ir „Ryto“ manevrai teikė naudos – Gytis Masiulis startavo vidurio puolėjo pozicijoje, o paskui kitų centrų Martyno Echodo ir Javino DeLaurier žaidimas drauge, padėjęs pirmauti kovoje dėl kamuolių bei suteikęs erdvės gynėjams. Aštuoni „Ryto“ krepšininkai greitai pasižymėjo taškais, o labiausiai svečius tempė įžaidėjai R.J. Cole'as ir Arnas Velička, sumetę po 7 taškus per pusantro kėlinio, kai rezultatas buvo lygus (34:34).

Suprasti akimirksniu

  • „Žalgiris“ pirmauja LKL su 22 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais. „Žalgiriui“ liko šeši mačai reguliariajame čempionate, iš jų potencialiai sunkiausias Vilniuje su „Wolves Twinsbet“
  • Antrą vietą užimantis „Rytas“ turi 20 pergalių ir 4 pralaimėjimus. Liko 5 mačai, iš jų tik vienas su pirmojo šešeto ekipa – Utenoje su „Uniclub Casino – Juventus“
  • Tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ įveikė „Rytą“ visus tris kartus. Prieš tai laimėjo Vilniuje (81:67) ir Kaune (97:94).
  • Šįkart „Rytas“ žaidė pajėgiausia sudėtimi, o „Žalgiris“ negalėjo remtis traumuotais Arnu Butkevičiumi, Tomu Dimša ir Karoliu Lukošiūnu

Tik vieną klaidą per du pirmuosius kėlinius padaręs „Žalgiris“ atitrūko (49:41) prieš pat pertrauką, kai iš to paties taško aikštės krašte po tritaškį įskraidino Edmondas Sumneris ir Dovydas Giedraitis.

Nors „Rytas“ buvo sumažinęs skirtumą iki dviejų taškų, šeimininkų intensyvesnė gynyba ir trys „Žalgirio“ amerikiečių (E.Sumnerio, K.Evanso ir B.Maneko) tritaškiai ir Luko Lekavičiaus reidai leido trečiajame kėlinyje įgyti dviženklę persvarą (65:55).

L.Lekavičius nemažino tempo ir ketvirtajame kėlinyje, 22 taškus surinkęs pavydėtinu taiklumu, o pirmą kartą nepataikęs 37-ąją minutę, kuomet laimingi „Žalgirio“ sirgaliai atsisukę į svečių tribūną jau traukė savo mėgstamą dainelę „Hei, hei, sveikinam „Rytą““.

„Žalgiris“ finišavo aukšta nata, sekmadienį parodęs Eurolygos lygio ir puolimą, ir gynybą – dauguma „Ryto“ lyderiai (M.Fosteris, M.Normantas, M.Echodas) nepelnė sau įprastų taškų vidurkių.

„Geros rungtynės. Labai gera antra mačo dalis. Žaidėme prieš gerą komandą, gerai treniruojamą. Mūsų kūryba puolime buvo puiki, nors buvo sunku žaisti po Eurolygos finišo, – sakė Kauno komandos treneris Andrea Trinchieri. – Tačiau turiu labai rimtus žaidėjus, kurie gerbia varžovus, gerbia sirgalius, gerbia klubą. Vienintelis būdas šiandien laimėti buvo žaisti kaip komandai, išplėsti rotaciją ir būti gerai pasiruošus. Didelė pergalė prieš mūsų didelį varžovą – tai svarbu, nes prieš mačą nežinojau, ko tikėtis.

Žinojau, kad mes dirbame gerai, esame rimta komanda, tvyro gera atmosfera, bet visada yra pavojus po Eurolygos rungtynių, nes kitas mačas įprastai būna slidus. Tačiau namo keliaujame su labai pelnyta pergale.“

– Kokios buvo svarbiausios pergalės prieš „Rytą“ priežastys?

– Žaidžiant prieš „Rytą“ svarbūs trys dalykai: pirmiausia, reikia turėti pakankamai energijos, nenusileisti ja „Rytui“, kuris per antrą mūsų mačą šį sezoną, kai Kaune laimėjome 3 taškais, mus pranoko būtent energija.

Antra – turime apsiginti nuo jų tritaškių, o trečia – laimėti kovą dėl kamuolių. Šįkart turėjome du dalykus iš trijų („Žalgiris“ pralaimėjo kovą dėl kamuolių 24-35), o to užteko pergalei.

Antrojoje dalyje mes pataisėme porą dalykų, išsirinkome gerą žaidėjų rotaciją. Kai laimime, o K.Evansas žaidė tik 17 minučių, tai daug pasako apie visos komandos indėlį.

– Lukas Lekavičius prieš tai rungtynėse su „Rytu“ įmetė 17 taškų, dabar pelnė 22. Ar žinote Luko paslaptį žaidžiant su „Rytu“?

– Nežinau jo paslapčių, bet žinau, kad rungtynės su Madrido „Real“ jam buvo siaubingos, o aš tai pasakiau jam. Lukas turi vieną savybę – kai aš užvažiuoju ant jo kietai, jis nesipiktina, neįsižeidžia. Jis suprato, kad praėjus porai dienų turi dar vieną šansą ir šiandien žaidė nuostabiai. Nuostabiai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

– Pirmą klaidą rungtynėse padarėte tik paskutinę minutę antrajame kėlinyje. Iš viso tik 4 klaidos. Ar tai pavyzdinės rungtynės puolime?

– Tai geros dienos biure pavyzdys, kai komanda žino, ką daryti. Mes sumažinome klaidų skaičių, be to, pirmąsias geras rungtynes po traumos sužaidė R.Šmitas, kuris prieš tai buvo kiek iškritęs iš ritmo. Rolandas suteikė mums dvigubos jėgos puolime ir gynyboje. Tai buvo svarbu, nes su juo mes galime padaryti daug kitokių dalykų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Po pirmo derbio mačo sakėte, kad dar bandote suvokti derbio specifiką. Ką atradote per antrąsias rungtynes?

– Kad pirmą kartą reguliariajame čempionate žaidžiamos trejos rungtynės. Man tai kažkas nauja.

Tai ilga priešprieša, žinau, kad mes dar susitiksime vėl. Dabar turime pabaigti darbą ir išsaugoti pirmą vietą prieš atkrintamąsias varžybas.

– Ar esate tikras, kad susitiksite su „Rytu“ vėl, nes teoriškai gali būti, kad nebesusitiksite atkrintamosiose varžybose?

– Kas čia keisto?

– Tik klausiu, nes dar yra „Lietkabelis“, „Wolves“…

– Aš nieko nenuvertinu. Jūs manęs nepagausite. Aš ir gyvenu, ir dirbu tuo pačiu metu. Dažniausiai tokių komandų istorija tęsiasi ilgiau nei trejos rungtynės. Kaip bus, aš nežinau.

Dabar telksimės į atkrintamųjų varžybų pirmą etapą, nes ten bus kovojama tik iki dviejų pergalių – tad nebus erdvės klaidoms.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

– Šįkart nebuvote nustebintas dėl pilnos žiūrovų arenos?

– Aš bijojau klausti klubo atstovų. Po rungtynių su Madrido „Real“, kai buvo nuostabi atmosfera ir sužaidėme geras rungtynes, galvojau, kad tiek daug žmonių vėl nesusirinks per 72 valandas, bet jie susirinko. Tai palaima man, nes taip lengviau motyvuoti žaidėjus. Negali nesistengti prieš tokias tribūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius