Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Valančiūną atakavęs „Thunder“ naujokas vos nepagerino Ž.Ilgausko rekordo

Jonas Valančiūnas nuostabiai pradėjo praėjusios nakties rungtynes prieš „Oklahoma City Thunder“, bet dar įspūdingesnį pasirodymą kitoje aikštės pusėje surengė „Thunder“ jaunuolis Chetas Holmgrenas, vos nepagerinęs ketvirtį amžiaus išsilaikiusio Žydrūno Ilgauską rekordo.

„New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas J.Valančiūnas pelnė pirmuosius 11 savo komandos taškų ir leido jai pirmauti pirmosiomis susitikimo minutėmis, bet gynyboje uteniškis turėjo daug problemų.

21-erių Ch.Holmgrenas taikliai atakavo tiek iš toli, tiek iš artimesnių distancijų ir greitai aplenkė lietuvį pagal rezultatyvumą.

„Thunder“ žaidėjas, NBA žaidžiantis pirmą sezoną, per pirmuosius du kėlinius įmetė net 20 taškų ir buvo per vieną taiklų metimą nuo Ž.Ilgausko rekordo.

Karjerą jau baigęs kaunietis 1998 metų atkrintamųjų rungtynėse per pusę mačo buvo pelnęs net 21 tašką ir tai yra iki šiol nepagerintas lygos naujoko rezultatyvumo rekordas per pirmuosius atkrintamųjų rungtynių du kėlinius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

„Cleveland Cavaliers atstovavęs „Big Z“ tokį įspūdingą pasirodymą surengė prieš „Indiana Pacers“, o iš viso tose rungtynėse pelnė 25 taškus ir atkovojo 10 kamuolių bei buvo rezultatyviausias mačo dalyvis.

Tiesa, „Cavs“ pralaimėjo tą susitikimą prieš Reggie Millerio vedamą komandą rezultatu 86:92. Galiausiai, Klivlando ekipa neatsilaikė ir serijoje iki trijų pergalių – 1-3.

Ch.Holmgrenas susilygino su taip pat 20 taškų per pusę atkrintamųjų mačo sugebėjusiais pelnyti Brandonu Jenningsu (2010 m.), Derricku Rose'u (2009 m.) ir Tony Parkeriu (2002 m.).

Iš viso 216 cm ilgšis pelnė 26 taškus (6/7 dvit., 3/6 trit., 5/6 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir blokavo 2 metimus.

J.Valančiūnas irgi buvo solidus – 19 taškų (8/14 dvit., 3/3 baud.), 7 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai, bet pergalę net 124:92 pasiekė „Thunder“, sustiprinę savo pranašumą prieš „Pelicans“ iki 2-0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius