Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarimas pasiektas: trečias europietis treneris stos prie NBA klubo vairo

Ispanijos krepšinio specialistas Jordi Fernandezas sukirto rankomis su „Brooklyn Nets“ ir turėtų vadovauti šiai NBA komandai nuo kito sezono.
Jordi Fernandezas
Jordi Fernandezas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Brooklyn Nets

Pastaraisiais metais Kanados rinktinei vadovavęs bei Domanto Sabonio atstovaujamame „Sacramento Kings“ klube asistentu dirbęs Jordi Fernandezas laukia naujų pareigų.

ESPN pranešė, kad 41 metų ispanas taps „Brooklyn Nets“ treneriu.

J.Fernandezas imsis darbų Bruklino komandoje po to, kai ši baigė nesėkmingą sezoną (32 pergalės ir 50 pralaimėjimų) bei finišavo su laikinuoju treneriu Kevinu Ollie – šis buvo penktas strategas „Nets“ komandoje nuo 2020 metų.

Pasak ESPN, „Nets“ vadovas Seanas Marksas susitiko su eile kandidatų per pastarąsias savaites, o J.Fernandezas buvo suvestas ir į pokalbį su „Nets“ savininku Joe Tsai.

Šį sezoną J.Fernandezas baigs „Kings“ trenerių štabe. Mike'o Browno treniruojami Sakramento krepšininkai ateinančią naktį pradės NBA įkrintamąsias varžybas maču su „Golden State Warriors“.

Iš Badalonos kilęs J.Fernandezas anksčiau yra dirbęs kitose NBA komandose („Cleveland Cavaliers“ ir „Denver Nuggets“) bei Ispanijos ir Nigerijos rinktinėse asistentu.

„Scanpix“ nuotr./„Kings“ treneris Mike'as Brownas ir jo asistentas Jordi Fernandezas
„Scanpix“ nuotr./„Kings“ treneris Mike'as Brownas ir jo asistentas Jordi Fernandezas

Iki šiol prie NBA komandų vairo stovėjo tik du europiečiai: 2018-2019 m. sezoną „Phoenix Suns“ vadovavo Igoris Kokoškovas, o dabar „Toronto Raptors“ treniruoja kitas serbas Darko Rajakovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius