Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gavo šansą: lietuvis iš akademijos paaukštintas į „Monte“ pagrindinę CS2 komandą

Gytis „ryu“ Glušauskas, praėjusių metų lapkritį pasirašęs sutartį su „Monte“ akademijos „Counter-Strike 2“ komanda atkreipė į save dėmesį ir yra perkeliamas į pagrindinį penketuką.
Gytis „ryu“ Glušauskas
Gytis „ryu“ Glušauskas / Twitter nuotr.

Ukrainos esporto organizacija visai neseniai atsisveikino su dviem žaidėjais – pradžioje ekipą paliko komandos idėjinis lyderis Viktoras „⁠sdy⁠“ Orudzhevas, o netrukus į „Astralis“ persikėlė ir Alexanderis „br0“ Bro.

Atsiradus penketuke dviem laisvoms vietoms „Monte“ nusprendė, jog geriausias sprendimas jų komandai bus pasikviesti akademijos ekipoje žibėjusius „ryu“ ir Jacką „⁠Gizmy⁠“ von Spreckelseną.

„Išbandę keletą variantų ir žaidėjų, nusprendėme, jog šiuo laikotarpiu mūsų akademijos žaidėjai yra geriausias pasirinkimas“ – sakė „Monte“ esporto padalinio vadovas Denysas „dance“ Yashnievas.

„Gizmy“ į „Monte“ atvyko po periodo „Viperio“ komandoje, su kuria dalyvavo paskutiniojo CS:GO Pasaulio čempionato „Blast.tv Paris Major“ atrankoje. Taip pat jis jau buvo prisijungęs prie pagrindinės „Monte“ komandos „PGL Major CS2 Copenhagen“ atrankoje.

Tuo tarpu Gytis savo profesionalo karjerą „Counter-Strike“ scenoje pradėjo 2020-ais. Per visą laikotarpį iki „Monte“ 19-etis lietuvis rungtyniavo tokiuose kolektyvuose kaip „LastWind“ (Lietuva) bei „LowLandLions“ ir „Genk“ (abi Belgija).

Naujoji „Monte“ sudėtis, spėjusi jau sužaisti du oficialius mačus „ESL“ lygoje:

  • Volodymyr „⁠Woro2k⁠“ Veletniuk
  • Sergiy „⁠DemQQ⁠“ Demchenko
  • Szymon „⁠kRaSnaL⁠“ Mrozek
  • Gytis „⁠ryu⁠“ Glušauskas
  • Jack „⁠Gizmy⁠“ von Spreckelsen
  • Sergey „⁠lmbt⁠“ Bezhanov (treneris)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius