Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indėnų gentis kyla į kovą prieš „Jeep“: kodėl tik dabar?

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti čerokių indėnų gentis prieštarauja, kad visureigių gamintojas „Jeep“ naudotų „Cherokee“ pavadinimą. „Žmonės mūsų negerbia, matydami čerokių genties pavadinimą, pritvirtintą prie automobilio šono arba variklio dangčio“, – sako genties atstovai.
„Jeep Grand Cherokee“
„Jeep Grand Cherokee“
Temos: 1 Jeep

CNBC cituoja oficialų čerokių genties vado Čako Hoskino jaunesniojo pranešimą. Gentis padavė į teismą „Jeep“, norėdama oficialiai uždrausti gaminti visureigius, pavadintus „Cherokee“ ir „Grand Cherokee“.

Beje, visureigis „Cherokee“ pernai buvo trečias modelis pagal perkamumą JAV. Šį pavadinimą „Jeep“ naudoja jau nuo 1974 m. Todėl daugeliui kilo klausimas, kodėl indėnai ėmė protestuoti tik dabar.

„Manau, atėjo laikai, kai korporacijoms metas laikas baigti neatlygintinai naudotis istoriniais amerikietiškais pavadinimais, vaizdais ir talismanais“, – sakė čerokių genties atstovas.

Č.Hoskinas sakė neturintis vilties, kad kompanija pati ims ir atsisakys šio pavadinimo. Todėl ir kreipiasi į teisininkus. Jis patvirtino, kad nori ne kompensacijos, o prekinio ženklo, siekamo su šia indėnų gentimi, uždraudimo.

Jo manymu, „Jeep“, pasirinkdama visureigiui pavadinimą „Cherokee“ galimai manė, kad taip pagerbs gentį. Bet išėjo atvirkščiai.

„Jeep“ paskelbė pareiškimą, kuriame teigia, kad pavadinimus pasirenka labai atsakingai. Įmonė pasiruošusi kalbėtis su čerokių gentimi ir ieškoti abiems pusėms priimtino sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius