Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saulėtą savaitgalį pasitikite azijietiškai: išbandykite vištieną su anakardžiais

Šį saulėtą savaitgalį pasimėgaukite ne tik laiku su šeima ar draugais, bet ir išbandykite Azijos virtuvės patiekalus. Gastronominių idėjų pasisemti kviečia prekybos tinklas „Lidl“, pristatydamas naujausius ir maža kaina pažymėtus „Superšeštadienio“ pasiūlymus.
Vištiena su anakardžiais
Vištiena su anakardžiais / „Lidl“ nuotr.

Šį šeštadienį į „Lidl“ parduotuves reikėtų suskubti mėsos, ypač vištienos, mėgėjams. 1 kg šviežios viščiukų ketvirčių mėsos, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos tik 3,49 Eur. O pagardinti patiekalus ar tiesiog panaudoti užkandžiams – pravers anakardžių riešutų puselės. Jų 500 g, šį šeštadienį įsigysite vos už 3,99 Eur.

Papildžius savo pirkinių krepšelius savaitgalio gardumynais, „Lidl“ kviečia išbandyti Azijos skonių įkvėptą vištieną su anakardžiais. Jis itin nesunkiai pagaminamas ir pigus patiekalas, kurį pamėgs kiekvienas. Nors gali pasirodyti, kad Azijos virtuvė reikalauja daug skirtingų ingredientų ir atsieina nepigiai, tačiau „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai padės paneigti šiuos mitus.

Nebrangu, bet gardu: vištiena su anakardžiais

Vienas populiariausių azijietiško stiliaus patiekalų, neatsiejamų nuo tradicinės Kinijos virtuvės, yra vištiena su anakardžių riešutais. Šiam receptui tinka bet kuri vištienos dalis: ir krūtinėlė, ir šlaunelių ar ketvirčių mėsa. „Lidl“ ekspertai rekomenduoja jį išbandyti būtent su viščiukų ketvirčių mėsa, nes pasinaudojus „Superšeštadienio“ pasiūlymu, šį patiekalą paruošite itin pigiai. Be to, tikrai nepavargsite ir neužtruksite virtuvėje, nes receptas – paprastas.

Savaitgalio pietums (2–4 asmenims) reikės:

  • 500 g. viščiukų ketvirčių mėsos;
  • 2 svogūnų;
  • 1–2 skiltelių česnako;
  • gabalėlio imbiero;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 50 g. anakardžių riešutų;
  • 2 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus.

Ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką ir imbierą. Kepkite keletą minučių, pastoviai maišydami.

Tuomet sudėkite vištieną, supjaustytą gabalėliais ir maišydami kepkite apie 5–7 min. Tada sudėkite papriką, supjaustytą juostelėmis ir anakardžio riešutus.

Kai paprika apkeps – supilkite sojos padažą ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Vištieną galite patiekti su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius