Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 26 /15:17

Vytautas Landsbergis: nėra svarbu ardytis tarpusavyje, tai mums nepadės

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis teigia, kad po Seimo rinkimų konservatorius norima įtikinti, kad partija rinkimus katastrofiškai pralaimėjo. „Mums nori tai primesti, nemanau, kad turime tam pasiduoti“, – šeštadienį vykstančiame partijos tarybos posėdyje kalbėjo V.Landsbergis. Partijos vadovybę kritikuojantys nariai, jo teigimu, gali tiesiog trauktis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.Landsbergis pareiškė nepritariantis savo anūko partijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio siūlymui kuo greičiau būtų surengti partijos pirmininko rinkimus.

„Yra žmonių, kurie nemėgsta Gabrieliaus, mano, kad čia jų grupei (partijos viduje – aut.) proga iškilti. Tai yra negerai“, – partiečiams kalbėjo partijos patriarchas.

Jis pasiūlė padaryti apklausas partijos skyriuose, ar reikia paankstinti partijos suvažiavimą, kuriame bus renkamas partijos pirmininkas.

Jo teigimu, konservatoriai turėtų nesiblaškyti ir susikoncentruoti į darbą Seime.

Į tai buvo orientuotas pasiūlymas ateiti ir susilieti į neaiškią visų koaliciją, tada mūsų neliktų.

„Nėra svarbu ardytis tarpusavyje, tai nepadės kaip parlamentarams, kaip politikams, ir kaip struktūrai, kuri Lietuvai labai svarbi. Yra daug norinčių, kad mūsų partija nebebūtų svarbi, į tai buvo orientuotas pasiūlymas ateiti ir susilieti į neaiškią visų koaliciją, tada mūsų neliktų. Mes turime likti, turime būti protinga, konstruktyvi, gerą vardą išlaikanti politinė opozicija, nepriklausomybinė politinė jėga Lietuvoje“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie naująją valdžią V.Landsbergis teigė, kad tik su laiku paaiškės, kas ta naujoji Seimo rinkimus laimėjusi jėga.

„Nenoriu kritikuoti avansu – gal bus ir gerai, palaukime“, – pridūrė jis.

„Bet dabar iškart kreipiama į tai, kas svarbiausia naujiena yra ne valstiečių – kas jie ten bebūtų, laimėjimas rinkimuose, bet Tėvynės Sąjungos pralaimėjimas“, – sakė jis.

V.Landsbergis pabrėžė, kad yra aiškus uždavinys – įtvirtinti požiūrį ir net primesti konservatoriams tarpusavio kaltinimus, atsiprašinėjimus ir marškinių ant krūtinės draskymus.

„Įsivaizduokite, kad Rūta Meilutytė draskosi marškinius, kad nelaimėjo aukso medalio, o laimėjo sidabro. Ji yra rimta mergaitė. Norėčiau, kad mes būtume bent jau tokia rimta mergaitė kaip Rūta Meilutytė“, – kalbėjo jis.

Leido suprasti, kad nepatenkintieji gali išstoti

V.Landsbergis priminė, kad tarp partijos narių yra nepatenkintų pokyčiais partijoje ir šiuo metu jie, anot politikos, nori atsilošti.

Jis ypač kritiškai įvertino partijos nario Virgio Valentinavičiaus komentarus žiniasklaidoje, kuriuose teigiama, kad partijos pralaimėjimas – katastrofiškas, pirmininkas ko nepripažįsta, todėl reikia keisti pirmininką.

„Kažkas ateina ir diktuoja, kaip mums žiūrėti į situaciją“, – piktinosi jis.

V.Landsbergis leido suprasti, kad V.Valentinavičiui ne vieta TS-LKD ir, jo žodžiais, „bus ratams lengviau“.

Jis net kreipėsi į partijos Priežiūros komiteto pirmininką Valdą Benkunską, kuris esą turėtų išnagrinėti šį klausimą.

Partijos garbės pirmininko teigimu, partijoje reikia skaičiuoti ne galvas, o širdis, kitaip tariant tuos, kurie yra savi.

„Noriu pacituoti kinų išmintį, kuriai 4000 metų. Ateis pavasaris, nutirps sniegas ir vėl pražys gėlės, pernelyg skuboti veiksmai šiuo metu gali tik pakenkti. Gėlės pačios sužys, jų nereikia traukti iš žemės. Jūs labai daug dėmesio smulkmenoms ir tuo žeminate save. Jokiu būdu nenusileiskite veiksmams, kuriuos laikote netinkamais“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius