Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Žemaitija“ komanda kviečia pasvajoti: vaikų piešiniuose – ateities ralio fantazijos

Jei reiktų vienu vieninteliu žodžiu apibūdinti visas permainas, per porą pastarųjų dešimtmečių įvykusias Lietuvos automobilių sporto padangėje, ko gero labiausiai tiktų būdvardis „neįtikėtina“.
Rally Žemaitija konkursas
Rally Žemaitija konkursas

Keitėsi viskas, pradedant užaugusia talentingų pilotų karta ir baigiant tokia pat arba beveik tokia pat technika, kokia varžosi geriausi pasaulio lenktynininkai. Ir jei šiandien galima tik spėlioti, ar apie tokius dalykus kadaise svajojo jau spėję čempionais tapti vaikinai, tai „Rally Žemaitija“ organizatoriai netrukus atskleis, kaip varžybos ralio trasose atrodys ateityje.

Vienuoliktajam „Rally Žemaitija“ startui birželio viduryje besirengianti „Kelmės ASK“ komanda sumanė pakviesti mokinukus iš visos Lietuvos nupiešti tokias lenktynes, kokios gimsta drąsiausiose jų svajonėse.

Konkurso registracijos anketa yra čia.

„Ne vieną kartą Žemaitijos ralio trasose jėgas išbandęs Benediktas Vanagas mėgsta sakyti „Svajokite atsakingai – svajonės pildosi“. Mes savo ruožtu norėtume patikslinti, kad tai nėra „perspėjimas“, bet padrąsinimas svajoti. Galbūt jūsų ateities vizijos, įkvėptos jau manytų ralio varžybų, milžinišku greičiu skriejančių sportinių automobilių, jus pačius paskatins užaugti visame pasaulyje garsiais pilotais?

Galbūt kaip tik tokie bolidai, kokie šiandien gyvi tik jūsų piešiniuose, po keleto metų varžysis ralio trasose? Nuoširdžiai kviečiame uždegti „žalią“ šviesą fantazijai“, – pristatydama piešinių konkursą „Automobilių sportas vienybėje ir taikoje, istorijoje, šiandienoje ar ateities vizijoje“ sako „Kelmės ASK“ vadovė Ingrida Savickienė.

Iki gegužės 25-osios vyksiančiame konkurse kviečiami dalyvauti visi norintys moksleiviai. Panašiai kaip ir tikrame ralyje, kur automobiliai skirstomi pagal tam tikras technines charakteristikas, mėgėjai fantazuoti rungsis trijose amžiaus grupėse: I – pradinio ugdymo 1-4 klasių mokiniai, II– pagrindinio ugdymo 5-8 klasių mokiniai, o III grupėje pagrindinio vidurinio – profesinio ugdymo 9-12 klasių mokiniai (gimnazijos I-IV klasių mokiniai ir atitinkamai tam amžiui profesinių rengimo mokyklų mokiniai).

Konkurso organizatoriai atkreipia dėmesį, kad nors visų mūsų kasdienybę yra persmelkusios informacinės technologijos, visgi šįkart „piešiniu“ nebus laikomas kompiuteriu sukurtas piešinys, koliažas, t. y. kompozicijos, suklijuotos iš iškarpų, fotokopijų ar kitų priemonių, skaitmeniniu būdu ar naudojant programinę įrangą sukurtas piešinys.

„Labai norime sulaukti darbų, kurių autoriai visas emocijas, vizijas bei idėjas ant popieriaus lapo perkeltų piešdami ranka. Nesvarbu kokiomis priemonėmis piešite, svarbu tik nepamiršti įdėti truputėlio savo širdies. Neabejojame, kad bent kartą mačius tikrą ralį, uragano greičiu lekiančius automobilius, kvapą gniaužiančius šuolius per tramplinus – įspūdžiai teberusena. Dar labiau džiaugsimės, jei nupiešite tokias lenktynes, kokios kažkada buvo rengiamos mūsų krašte ir jau tapusios prisiminimais, ar tokias kokių dar niekas nėra regėjęs, nes jos dar tik bus“, – šypsosi I. Savickienė.

Itin daug su dabartiniais Lietuvos ralio čempionato dalyviais bendraujanti „Kelmės ASK“ vadovė taip pat prasitarė, kad visi ekipažai po lenktynių naršo socialiniuose tinkluose ieškodami gal bus patekę į fotografuojančių ar filmuojančių ralio fanų objektyvus.

„Drįsčiau spėti, kad ranka piešto sportinio automobilio ar juo labiau savo portreto, greičiausiai neturi nei vienas pilotas. Vadinasi tai padaręs mažasis ralio gerbėjas vienu šūviu galėtų pakloti du zuikius: ir konkurse sudalyvauti, ir padaryti fantastišką siurprizą mėgstam lenktynininkui“, – galimą sėkmės receptą sufleruoja I. Savickienė.

Konkurse gali dalyvauti užsiregistravę piešinių konkurse užpildydami konkurso registracijos anketą ir pristatę darbus į Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės bibliotekos vaikų erdvę Vytauto Didžiojo g. 73, Kelmėje iki 2024.05.25. Vienas mokinys konkursui gali pateikti vieną piešinį. Geriausių darbų autorių vardai ir pavardės bus paskelbtos „Kelmės ASK“ internetinėje svetainėje https://www.rallyzemaitija.lt birželio 1-ąją. Visų darbų autoriai ir darbų vadovai bus apdovanoti padėkos raštais. Trys geriausi pripažinti darbai iš visų trijų amžiaus grupių bus apdovanoti dovanėlėmis ir rėmėjų dovanomis, o konkurso nugalėtojais gaus ir piniginį 100 eurų prizą.

Detalesnę informaciją apie konkurso sąlygas galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius