Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alaus duše išmaudytas „Bayer“ stebukladarys: „Būti šios istorijos dalimi – neįtikėtina“

Lėverkuzeno „Bayer“ komanda pirmą kartą per 120 gyvavimo metų tapo Vokietijos čempione, o miestas paskendo euforijoje. Šiame sezone vis dar nė karto nepralaimėjusios ekipos stebukladarys treneris Xabi Alonso neslėpė džiaugsmo ir maudėsi vokiškame aluje po fantastiško triumfo sekmadienio vakarą.

Titulą užtikrinusiose namų rungtynėse „Bayer“ net 5:0 sumušė Brėmeno „Werder“ klubą. Po penktojo tikslaus šeimininkų smūgio „BayArena“ tribūnose susirinkę sirgaliai nebeišlaikė – nors iki mačo pabaigos dar buvo likę mažiau nei minutė, ekstazės apimti aistruoliai subėgo į aikštę ir susitikimo užbaigti buvo nebeįmanoma.

Teisėjo švilpukas netrukus paskelbė istorinę atomazgą. Tai, ko nepavyko 2000-siais ir 2002-siais, kuomet „Bayer“ buvo visai šalia titulo.

Šis Lėverkuzeno triumfas užbaigė net 11 metų trukusį Miuncheno „Bayern“ dominavimą „Bundesliga“ pirmenybėse.

„Tai ypatingas momentas klubui, – kalbėjo X.Alonso. – Po 120 metų laukimo laimėti titulą pirmą kartą yra neįtikėtina. Žaidėjai buvo puikūs. Ši komanda yra puiki. Labai jais visais didžiuojuosi. Man didžiulė garbė čia dirbti.

Pagaliau galime sakyti, kad Lėverkuzeno „Bayer“ yra Vokietijos čempionas. Tai didžiulė garbė. Komanda nusipelnė laimėti, nusipelnė klubas, sirgaliai. Visi klubo departamentai sunkiai dirbo ir kovėsi dėl šio titulo. Tai ilgo darbo rezultatas. Tai momentas, kuriuo mes privalome mėgautis. Pirmas titulas visad ypatingas. Būti šios istorijos dalimi – tiesiog neįtikėtina.“

„Bayer“ vairą ispanas perėmė 2022-ųjų spalį, tuo metu komanda žengė antra nuo galo lygoje – tai buvo antras blogiausias startas Lėverkuzeno ekipos istorijoje.

Prieš prisijungdamas prie „Bayer“ X.Alonso nebuvo treniravęs profesionalios komandos, prieš tai jis darbavosi „Real Sociedad B“.

Buvusio futbolininko treniruojama „Bayer“ komanda jau 43 rungtynes iš eilės nepatyrė pralaimėjimo.

Paklaustas, kada pajuto, kad titulas gali būti pasiektas, treneris paminėjo pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ vasario 10-ąją, suteikusią Lėverkuzeno ekipai penkių taškų pranašumą lentelės viršuje.

„Tada galėjo viskas baigtis taip, kad jie mus lenktų. Tą dieną apie titulą mes nekalbėjome. Bet visi žinojome. Visi apie tai galvojome. Stabilumas, kokybė. Nusipelnėme to. Nelengva, bet tomis mintimis gyvenome dieną iš dienos“, – pasakojo X.Alonso, kurį spaudos konferencijoje auklėtiniai išmaudė alumi.

„Sirgaliai šiandien buvo aukščiausio lygio, – teigė strategas. – Jie buvo išsirikiavę kelyje prie stadiono. Mes matėme, kad jie to nori jau šiandien ir apie tai kalbėjome rūbinėje. Norėjome perkelti jų energiją į aikštę. O žaidėjai pasirodė idealiai – tai fantastika.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius