Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Xabi Alonso triumfas: Lėverkuzeno „Bayer“ – pirmą kartą Vokietijos čempionas

Miuncheno „Bayern“ hegemonija Vokietijos futbole – baigta. Šalies futbolo čempionų titulą pirmą kartą iškovojo Lėverkuzeno „Bayer“ klubas.

Xabi Alonso treniruojamas „Bayer“ titulą užsitikrino įspūdinga pergale 5:0 prieš Brėmeno „Werder“.

Taip likus dar penkiems turams iki sezono pabaigos Lėverkuzeno „Bayer“ tapo nebepavejamas niekam – su 79 taškais jis turi net 16 taškų pranašumą prieš antroje ir trečioje vietoje esančius Miuncheno „Bayern“ ir „Stuttgart“.

„Bayer“ šalies čempionu tapo pirmą kartą per 119 metų trunkančią klubo istoriją.

Vos už Klaipėdą didesnio miesto komanda iki šiol penkis kartus buvo tapusi Vokietijos vicečempione, o 1993 metais iškovojo šalies taurę.

Bet Victoro Binoface'o (25 min.), Granito Xhakos (60 min.) ir Floriano Wirtzo (68, 83, 90 min.) įvarčiai pasiuntė Lėverkuzeną į ekstazę.

„Bayer“ tapo klubu, nutraukusiu net 11 metų trukusį Miuncheno klubo dominavimą Vokietijoje. Pastarąjį kartą kita komanda „Bundesliga“ pirmenybes buvo laimėjusi dar 2011-2012 m. sezone, kai tą padarė Dortmundo „Borussia“.

Šį sezoną dar nepralaimėjęs „Bayer“ toliau siekia ir kitų dviejų titulų – jis pateko į Vokietijos taurės finalą bei žaidžia UEFA Europos lygos ketvirtfinalyje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius