Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 15

Pylėsi komplimentai, tik slovėnai suklydo – pasaulis trimitavo apie M.Aleknos rekordą

Lietuvos ir Mykolo Aleknos vardas ritasi aplink pasaulį pirmadienį, kai jaunasis lietuvis pasiekė disko metimo pasaulio rekordą, varžybose Oklahomoje įrankį nuskraidinęs 74 m 35 cm. Daugybėje šalių buvo rašoma apie mūsų atleto žygdarbį.

Mykolas Alekna pateikė naują įrašą lengvosios atletikos istorijoje, praėjusią naktį JAV nuskraidinęs diską į rekordinį tolį.

21 metų lietuvio rezultatas – 74 m 35 cm – yra 27 cm geresnis nei Jurgeno Schulto rekordas, pasiektas 1986 metais bei gyvavęs beveik 38 metus.

Tai buvo seniausias lengvosios atletikos rekordas vyrų varžybose, tad žinia apie M.Aleknos įspūdingą metimą keliavo per svarbiausius pasaulio sporto ir ne tik kanalus.

Nuo žinučių mažose valstybėse iki žinių didžiausiose sporto ir naujienų kanaluose, tokiuose kaip BBC, „Sports Illustrated“ ar sports.yahoo.com, M.Alekna mirgėjo antraštėse.

Pasaulio žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie Mykolo Aleknos rekordą.
Pasaulio žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie Mykolo Aleknos rekordą.

„Jo laukia olimpinis debiutas Paryžiuje, kur jis gali tapti jauniausiu olimpiniu disko metimų čempionu nuo amerikiečio Al Oerterio laimėto pirmojo iš keturių savo aukso medalių 1956 metais“, – remdamasis OlyMADMen rašė Yahoo.

Si.com antraštėje priminė, kad M.Alekna yra Berklio universiteto Kalifornijoje trečiakursis.

Ispaniškai disko metikas yra „El discóbolo“, tad „Marca“ panaudojo šį žodį savo antraštėje, kuri reiškė: „Disko metikas Alekna pagerino seniausią vyrų rekordą lengvojoje atletikoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius