Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romas Ubartas įvertino M.Aleknos rekordą: „Fantastika, bet tai ne – riba“

Lietuvos disko metimas – labai patikimose rankose. Tuo įsitikinęs Romas Ubartas – pirmasis mūsų šalies šios sporto šakos atstovas, tapęs olimpinių žaidynių čempionu. 1992-aisiais Barselonoje olimpinį auksą iškovojęs vyras ankstų pirmadienio rytą bendraudamas su 15min neslėpė, kad Mykolo Aleknos šou kitapus Atlanto ir naujasis pasaulio rekordas jį maloniai pradžiugino, bet tikrai nenustebino.
Romas Ubartas ir Mykolas Alekna
Romas Ubartas ir Mykolas Alekna / Dokadro nuotr.

Nepriklausomybės aušroje R.Ubarto pradėtą tradiciją sėkmingai tęsia jau ketvirta Lietuvos disko metikų banga.

Po R.Ubarto buvo Virgilijaus Aleknos laikas, pažymėtas dviem olimpiniais aukso medaliais ir šūsniu tauriausių apdovanojimų pasaulio ir Europos čempionatuose.

Po to sekė Andriaus Gudžiaus šlovės valanda, pažymėta planetos ir Europos pirmenybių auksu.

Dabar – M.Aleknos laikas.

„Jautėsi, kad artimiausiu metu kažkas gali tai padaryti. Kaip sakoma, brendo. Reikia pasidžiaugti, kad Mykolui labai gerai sutapo laikas – buvo akivaizdu, kad jis šiuo metu yra labai geros formos, taip pat buvo labai geros sąlygos. Jau prieš savaitę, kai jis numetė 71,39 m, buvo pasiųstas aiškus signalas. Buvo aišku, kad jei oro sąlygos bus geros, bus galima pridėti 2-3 metrus. Taip ir nutiko. Labai džiugu, kad tokiu būdu krito vienas seniausių visų laikų lengvosios atletikos rekordų“, – linkėjimus savo tautiečiui siuntė R.Ubartas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Romas Ubartas
Alfredo Pliadžio nuotr./Romas Ubartas

Ar olimpinis čempionatas liko nustebęs?

„Sunku pasakyti. Visgi turbūt ne – jau praėjusi savaitė buvo labai galinga ir matėsi, kad sportininkas kryptingai žengia link savo tikslo. Visgi atkreipčiau dėmesį į tai, kad Mykolui šiuo metu dar tik 21-eri metai. Jau dabar jaučiasi, kad jis yra subrendęs patiems aukščiausiems rezultatams. Tai, ką padarė šį rytą, yra fantastika. Tačiau kas laukia ateityje? Turbūt mūsų laukia tokie rezultatai, kuriuos vadinsime dukart fantastika. Jaučiu, kad ateityje bus tokių rezultatų, kad...“, – labai šviesiomis karjerą geriausio Lietuvos sportininko perspektyvas piešė R.Ubartas.

Disko metimo legendos teigimu, buvo akivaizdu, kad į Oklahomą M.Alekna važiuoja turėdamas aiškų tikslą – pasaulio rekordą.

„Tokio lygio sportininkai ten važiuoja tik su aiškiu tikslu ir labai džiugu, kad šį uždavinį įgyvendino su kaupu. Šis rezultatas aiškiai brėžia ribą ir siunčia žinią, kad Mykolas bus pagrindinis favoritas į Paryžiaus olimpinių žaidynių auksą. Labai svarbu, kad tokią formą jam pavyktų išlaikyti. Čia jau treneriai spręs, kas ir kaip – galbūt įmanoma optimalią formą pagauti net ir du kartus per sezoną. Iki Paryžiaus dar beveik trys mėnesiai. Manau, kad viskas įmanoma, bet reikės pataikyti“, –teigė R.Ubartas.

„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna
„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna

Ar šis pasaulio rekordas olimpiniais metais tokiam jaunam sportininkui psichologiškai labiau trukdys ar padės? Olimpinis čempionas turi daugiau nei tvirtą atsakymą.

„Viskas priklauso nuo asmenybės. Bet kiek aš stebiu ir pažįstu Mykolą, tai žinau, kad jis yra labai šaltų nervų. Nemanau, kad jam gresia perdegimai, pernelyg didelis spaudimas ar galvojimas. Jaučiu, kad jis puikiai su tuo tvarkosi ir neabejoju, kad susidoros ir dabar. Žinoma, tai irgi yra menas. Sugebėti, kad tavęs nespaustų toks rezultatas – didelis gabumas. Bet jis turi savo metodiką, savo taisykles ir tai ne kartą įrodė“, – 15min prognozavo R.Ubartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius