Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedų treneris kritiškas dėl Mykolo Aleknos rekordo: „Tai – šūvis sau į koją“

Švedijos disko metikų Danielio Stahlio ir Simono Pettersono buvęs treneris Vesteinnas Hafsteinssonas kalbėdamas apie Mykolo Aleknos pasiektą pasaulio rekordą prakalbo apie išskirtines oro sąlygas, prie kurių pasiektas istorinis rezultatas.

Mykolas Alekna pagerino pasaulio disko metimų rekordą, nuskraidinęs diską 74 m 35 cm varžybose Ramonoje, Oklahomoje (JAV).

Lietuvos disko metikas žinojo, kad šioje vietoje gali būti patogiau siekti įspūdingo rezultato, nes tai nėra stadionas, o atvira erdvė, kurioje palankus vėjas gali prisidėti prie gero pasirodymo.

Tai užkliuvo Estijos disko metiko Gerdo Kanterio (2006-2012 m.) ir kitų olimpinių prizininkų Danielio Stahlio ir Simono Pettersono buvusiam treneriui Vesteinnui Hafsteinssonui.

„Su visa pagarba Aleknai, aš visada buvau tokio tipo varžybų priešininkas. Manau, kad tai šūvis sau į koją“, – pareiškė 63 metų islandas.

Kalbėdamas su švedų „Aftonbladet“ jis teigė, kad vėjas tokiose vietose pučia kitaip nei svarbiausiose sezono varžybų vietose.

„Gali vaikytis rezultatų audroje, bet paskui mesti žymiai mažiau per čempionatus. Aš jau 20 metų sakau, kad nemanau, jog tai yra teisinga, – sakė V.Hafsteinssonas. – Man tai niekada nepatiko, nes kai treniravau Danielį ir Simoną, mes niekada nesiregistravome tokio tipo varžybose.

Todėl aš laikau Danielio Stahlio pergalingą metimą praėjusių metų pasaulio čempionate Budapešte didesniu pasiekimu, – nauju pasaulio rekordu. Ne tik dėl Danielio, bet ir būdo, kaip jis tai pasiekė. Jis pasiekė geriausią visų laikų rezultatą per pasaulio čempionatų istoriją paskutiniu metimu.“

„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis tapo pasaulio čempionu, įspūdingu šeštuoju metimu.
„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis tapo pasaulio čempionu, įspūdingu šeštuoju metimu.

Disko metimų specialistas, pats buvęs disko metikas, kurio geriausias rezultatas buvo 67 m 64 cm varžybose 1989 metais, norėtų pakeisti taisykles.

„Nenoriu nuskambėti negatyviai ir tai nėra kritika Aleknai. Jis yra talentingiausias disko metikas, kokius esu matęs ir šįkart metė diską penkiais metrais toliau nei kiti. Tačiau niekas nemes disko 74 metrus Paryžiaus olimpinėse žaidynėse šią vasarą. Man pasaulio rekordas prie tokių sąlygų kaip buvo Oklahomoje nebuvo staigmena. Aš žinojau tai, kuomet Perezas numetė diską 73 m 9 cm moterų varžybose dieną anksčiau, – kalbėjo islandas. – Linkiu, kad tokie rezultatai ateitų kitame kontekste, kai visas pasaulis stebi. Dabar visų disko metikų rezultatai buvo geresni 5–10 procentų. Manau, kad atėjo laikas sukurti taisykles, kaip būtų leistina siekti tokių rezultatų.“

Varžybų Oklahomoje rezultatai rodo, kad vėjas buvo palankus ir kitiems. Dabar olimpinį normatyvą – 67 m 20 cm – yra įvykdę keturiolika disko metikų, o iš jų aštuoni savo geriausius rezultatus pasiekė Oklahomoje.

Tad V.Hafsteinssonas kritikavo atranką: „Dauguma dairosi tokių galimybių. Simonas Petterssonas iškovojo olimpinį sidabrą Tokijo žaidynėse su 67 m 39 cm. Dabar atrankos normatyvas yra 67 m 20 cm. Neįtikėtina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius