Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Absurdiška situacija Madrido „Masters“ turnyre – lemiamu metu pametė raketę

Trečiadienį Ispanijos sostinėje Madride startavusios „Masters“ serijos pirmenybės „Mutua Madrid Open“ teniso gurmanams iš karto padovanojo įspūdingo grožio reginį.
Corentinas Moutet
Corentinas Moutet / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Epiniame net 3 valandas ir 59 minutes trukusiame trileryje fantastišką pergalę iškovojo Kinijos teniso talentas Junchengas Shangas (ATP-111), rezultatu 6:7(9), 6:2, 7:6(10) palaužęs prancūzą Corentiną Moutet (ATP-88).

Be vienos minutės 4 valandas korte praleidę tenisininkai buvo labai arti Madrido „Masters“ pirmenybių rekordo. Visgi ilgiausio turnyro mačo pasiekimo savininkais išlieka dvi teniso legendos Rafaelis Nadalis bei Novakas Džokovičius, kurių pusfinalis 2009 metais truko 4 valandas ir 3 minutes.

„Tai privalo būti ilgiausias mačas mano karjeroje, – po pergalės sunkiai žodžius rinko Kinijos tenisininkas. – Žaisti ant grunto prieš tokius puikius oponentus kaip Corentinas yra labai sunku fiziškai. Žaidimo lygis buvo tiesiog nesveikas. Net ir pralaimėjimo atveju nebūčiau nusivylęs. Man tai buvo tobulas susitikimas.“

Atskiro paminėjimo vertas trečiojo seto tiebreak'as. Rezultatui esant 5:5 aikštelėje įvyko „komiškas“ incidentas, kuris tikrai nepralinksmino Prancūzijos atstovo. Padavęs kamuoliuką jis pametė raketę ir nebeturėjo šansų pakovoti dėl taško, o į savo aikštelės pusę sugrįžusį žaidimo įrankį tiesiog nuspyrė koja.

Kovotojo charakterį pademonstravęs C.Moutet sugebėjo išsaugoti penkis match point'us, o vieną iš jų – su ypatinga tinklo pagalba, tačiau šeštuoju bandymu J.Shangas atliko neatremiamą smūgį iš kairės ir galiausiai pasiekė finišo tiesiąją.

Su „vardiniu kvietimu“ Madride dalyvaujančiam kinui dar viena pergalė turnyre greičiausiai garantuotų debiutą tarp 100 geriausių planetos tenisininkų ATP reitinge. Kitu jo varžovu bus kortų šeimininkas Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-28).

VIDEO: Moutet Battles Shang in 4-HOUR EPIC; Shapovalov, Monfils Feature | Madrid 2024 Highlights Day 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius