TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rekordu Madride pažymėtoje dvikovoje R.Nadalis sutriuškino 16-metį

Potencialiai paskutinį sezoną karjeroje žaidžiantis legendinis Rafaelis Nadalis (ATP-512) startavo dar viename ispanui ypatingame turnyre – „Mutua Madrid Open“ pirmenybėse Madride, Ispanijoje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų etape 37-erių veteranas nepasigailėjo su „vardiniu kvietimu“ turnyre dalyvaujančio 16-mečio Darwino Blancho (ATP-1028) – pergalę iškovojo rezultatu 6:1, 6:0 vos per 64 minutes.

Ketvirtadienio popietę centriniame „Caja Magica“ korte buvo užfiksuotas ir naujasis „Masters“ turnyrų rekordas – tai buvo didžiausias amžiaus skirtumas (21 metai ir 117 dienų) tarp oponentų „Masters“ susitikime.

Nuo pirmųjų susitikimo minučių dominavusiam grunto karaliui Ispanijos sostinėje tai buvo jau 57-toji pergalė, o pagal šį rodiklį per visą turnyro istoriją jam neprilygsta nė vienas tenisininkas.

Apskritai jau 20-tąjį kartą Madride žaidžiantis Rafa šį turnyrą per savo karjerą yra laimėjęs 5 kartus – 2005, 2010, 2013, 2014 ir 2017 metais.

Priminsime, kad šiemet R.Nadaliui tai yra tik trečiasis oficialus ATP turnyras. Dėl klubo ir nugaros problemų jis spėjo sužaisti 6 mačus, per kuriuos iškovojo 4 pergales.

Antrajame pirmenybių etape šeštadienį kortų šeimininko lauks gerai pažįstamas Alexas De Minauras (ATP-11). Australijos tenisininkas Rafą užtikrintai įveikė prieš savaitę Barselonoje – 7:5, 6:1.

Įdomu tai, kad ketvirtadienį centrinėje aikštėje Madride buvo užfiksuotas ir dar didesnis sutriuškinimas – WTA turo žvaigždė Coco Gauff (WTA-3) rezultatu 6:0, 6:0 sudorojo Arantxą Rus (WTA-47) iš Nyderlandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius