Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Tsitsipas trečią kartą karjeroje laimėjo Monte Karlo „Masters“ turnyrą

Graikijos teniso žvaigždė Stefanos Tsitsipas (ATP-12) fantastišką savaitę Monte Karle vykusiose pirmenybėse „Rolex Monte-Carlo Masters“ vainikavo čempiono trofėjumi.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų finale sekmadienį 25-erių tenisininkas užtikrintai 6:1, 6:4 sudorojo norvegą Casperą Ruudą (ATP-10) ir jau trečią kartą karjeroje laimėjo „Masters“ turnyrą Monte Karle.

S.Tsitsipas tapo tik penktuoju tenisininku per visą turnyro istoriją, kuriam pavyko čempionu tapti bent tris sykius. Po tiek pat kartų Monako kunigaikštystėje yra triumfavę Bjornas Borgas, Thomasas Musteris, Illie Nastase, o net 11 kartų laimėjo Rafaelis Nadalis.

Turnyro metu graikas įveikė net tris Top 10 oponentus – C.Ruudą, Alexanderį Zverevą (ATP-5) ir Janniką Sinnerį (ATP-2), o tai pirmasis toks tenisininko kartas nuo 2018-ųjų.

Apskritai S.Tsitsipui tai 11-tasis laimėtas ATP turnyras karjeroje. Įdomu tai, kad kol kas visus tris savo „Masters“ trofėjus jis iškovojo būtent Monte Karle.

Kiek daugiau nei 919 tūkstančių eurų ir 1000 ATP reitingo taškų iškovojęs Graikijos atstovas pirmadienį atnaujintame ATP reitinge pirmą kartą nuo vasario mėnesio sugrįš tarp 10 geriausių tenisininkų – pakils į septintą vietą.

C.Ruudui atiteks beveik 502 tūkst. eurų ir 650 ATP reitingo taškų. Norvegas ATP reitinge į viršų pakils per keturias pozicijas ir bus šeštas. Tiesa, savo karjeroje jis ir toliau gali pasigirti tik iškovotais trofėjais ATP 250 lygmenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius