Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aromatingas projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!”

Tai kokia galų gale yra gera espreso kava? Koks yra teisingai paruoštas kapučinas? Kas yra tikras barista, ir kas nėra tikras barista?
Aromatingas projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!”
Aromatingas projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!” / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Roma Tavo Roma

Žmonės nuolat ginčijasi dėl kavos, ieško kavos teisybės. Ir teisingai daro. Kava – sudėtingas gėrimas. Atrodytų, viskas taip paprasta: espreso puodelyje - vos 25 – 30 mililitrų kavos. Tačiau šiame kavos gurkšnyje slypi ne tik skonis, aromatas, bet ir tradicijos, patirtis, išradimai, technologijos.

Projekto partnerio nuotr./Aromatingas projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!”
Projekto partnerio nuotr./Aromatingas projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!”

Kavos supervalstybė Italija, išradusi espreso kavą ir espreso aparatą, kapučino putą ir dar daugybę svarbių dalykų ir toliau diktuoja pasauliui kavos madas. Svarbu neatsilikti ir bent retkarčiais pasitikrinti kavos žinias. Tapti išrankiu, kritišku, reikliu kavos vartotoju – naudinga patirtis. Būtent tokiems kavos fanams ir skiriamas naujasis projektas „Kvapni. Tiršta. Itališka!” Jo iniciatoriai – garsiausios Italijos kavos kompanijos „Lavazza“ atstovė Lietuvoje bendrovė „Amoka“ ir gastronomijos žurnalistas Paulius Jurkevičius.

Kiekvieną pirmadienį portalo skaitytojams bus pateiktas klausimas apie kavą. Teisingai į jį atsakęs skaitytojas gaus prizą – jubiliejinę kavos skardinę. 120 metų kompanijos sukakties proga „Lavazza“ išleido specialią limituotą maltos kavos skardinių kolekciją. Tai 100% malta arabika, ji pasižymi intensyviu skoniu ir šokolado bei karamelės poskoniais. Kiekvienos skardinės dizainas - išskirtinis, jame atsispindi istoriniai „Lavazza“ kompanijos motyvai.

Projekto partnerio nuotr./Jubiliejinės Lavazza kavos skardinės
Projekto partnerio nuotr./Jubiliejinės Lavazza kavos skardinės

Kiekvieną antradienį skaitytojai suras teisingą atsakymą į kavos klausimą, o taip pat portalo gastronomijos apžvalgininko Paulius Jurkevičius straipsnius, interviu, reportažus kavos tema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius