-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pirmadienio pradeda dirbti IKEA, „Senukai“, „Moki veži“ ir kitos didžiosios parduotuvės – ką reikia žinoti pirkėjams

Vyriausybei trečiadienį nutarus sušvelninti karantino ribojimus, po trijų mėnesių pertraukos pirmadienį Lietuvoje pradės dirbti didžiosios interjero, statybos, remonto, elektronikos prekių parduotuvės.
„Ikea“ prekių atsiėmimo punktas
„Ikea“ prekių atsiėmimo punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė trečiadienį leido duris atverti ir parduotuvėms, kurių plotas viršija 300 kv. metrų ir kurios turi tiesioginį įėjimą iš lauko. Iki šiol galėjo veikti tik mažesnės parduotuvės.

Prekybininkai įpareigoti reguliuoti srautus, įleisti į parduotuves tik pirkėjus, dėvinčius medicinines kaukes ir respiratorius, bet ne prisidengusius šaliku ar dėvinčius medžiagines kaukes. Vienam pirkėjui turi tekti 20 kv. metrų ploto.

Pirmadienį, kovo 15 dieną, IKEA atidarys pirkėjams savo parduotuvę Vilniuje bei prekių užsakymo ir atsiėmimo vietas Kaune ir Klaipėdoje, rašoma pranešime spaudai. Pirkėjus pasitiks pavasario ir vasaros kolekcijos namams bei lauko erdvėms, interjero dizainerių atnaujintos ekspozicijų erdvės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ikea“ prekių atsiėmimo punktas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ikea“ prekių atsiėmimo punktas

IKEA Lietuva rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė pabrėžia, jog sutinkant pirkėjus didžiausias dėmesys bus skiriamas darbuotojų ir lankytojų saugumui.

„Darbuotojų bei lankytojų saugumas mums yra vienas svarbiausių prioritetų, todėl veiklą atnaujiname kaip visada griežtai ir atsakingai laikydamiesi saugos reikalavimų: bus ribojamas ir ties įėjimu kontroliuojamas lankytojų skaičius; visų atvykusių pirkėjų prašysime dėvėti asmenines apsaugos priemones. Tiems, kurie šių priemonių neturės, pasiūlysime savo.

IKEA parduotuvėje Vilniuje bei prekių užsakymo ir atsiėmimo vietose Kaune bei Klaipėdoje taikomos ir papildomos saugumo priemonės: įrengtos apsaugos tarp kasų, reguliariai dezinfekuojami pirkėjų dažniausiai liečiami paviršiai: durų, prekių vežimėlių rankenos, laiptų turėklai ir kt.“, – sako Jolita Juodzevičienė, IKEA Lietuva rinkos vadovė.

Kartu su IKEA parduotuve Vilniuje, atsidarys ir švediškas restoranas – lankytojams bus siūlomas maistas išsinešti.

Paslaugas kaip virtuvių planavimą, interjero projektų rengimą ir toliau planuojama teikti nuotoliniu bekontakčiu būdu.

Atidarys visas parduotuves

„Moki veži" marketingo vadovė Eglė Berteškaitė-Gružauskienė 15min tvirtino, kad nuo pirmadienio duris atveria „Moki veži“ parduotuvės visoje Lietuvoje, nes visos turi atskirą įėjimą iš lauko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Moki veži“ parduotuvė Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Moki veži“ parduotuvė Vilniuje

„Veiks ne tik lauko prekybos zonos, tačiau ir visi parduotuvių skyriai – apdailos, remonto, interjero detalių, sodo prekių bei statybos. Visos mūsų parduotuvės turi tiesioginį išėjimą į lauką, tad manome kad nepriklausomai nuo mūsų parduotuvių dydžio – nuo 300 iki net beveik 14,5 tūkst. kv. metrų ploto, pirkėjai tikrai galės jausti saugūs, na o, mes maksimaliai užtikrinsime visus saugumo reikalavimus“, – sakė E.Berteškaitė-Gružauskienė.

Statybos, remonto ir buities prekių parduotuvėse „Senukai“ nuo kovo 15-osios taip pat pradeda veikti visi prekių skyriai, atidaroma lauko bei įvažiuojamoji prekyba.

„Esame pasiruošę pasitikti pirkėjus, vadovaudamiesi aukščiausiais saugumo reikalavimais. Kaip tik dabar prasideda namų remonto, būsto bei kiemo atnaujinimo, sodininkystės darbai. Todėl aktualioms sezono prekėms esame paruošę specialias pavasarines kainas“, – teigia „Senukų“ tinklo atstovė Elona Uckutė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parduotuvė „Senukai“ Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parduotuvė „Senukai“ Vilniuje

Bus galima įsigyti ir internetu

Pageidaujantys apsipirkti internetu, taip pat turės šią galimybę. Statybos, remonto, apdailos bei sodo prekes iš „Moki veži" bus galima įsigyti ir internetu, pasirinkus pageidaujamą pristatymą į namus ar atsiėmimą bet kurioje iš „Moki veži“ parduotuvių.

„Senukų“ pirkiniai, užsakyti internetu, pristatomi nurodytu adresu, į arčiausiai namų esantį paštomatą ar pirkėjai gali atsiimti prekių atsiėmimo punktuose.

IKEA pirkėjai internetu užsakytas prekes atsiimti galima nemokamai ir saugiai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Sostinėje užsakymai perduodami bekontakčiu būdu, t. y. pirkėjams net nereikia užeiti į patalpas.

Trečiadienį karantino švelninimą svarsčiusi Vyriausybė nuo pirmadienio leido pradėti dirbti ir toms parduotuvėms, kurių plotas viršija 300 kv. metrų ir kurios turi atskirą įėjimą iš lauko. Tokius pasiūlymus šią savaitę pateikė Vyriausybės ekspertų taryba. Taip pat bus leista atsiverti paviljonams turgavietėse, o turizmo sodyboms – teikti pirčių ir baseino paslaugas vienai šeimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius