Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje – pirmoji pasaulyje skaitmeninė ministerijos atstovė spaudai Victoria, sukurta dirbtinio intelekto

Ukraina šią savaitę pristatė dirbtinio intelekto sukurtą Užsienio reikalų ministerijos atstovę spaudai Victorią Shi, kuri darys oficialius pareiškimus ministerijos vardu. Tiesa, skaitmeninė atstovė pati pranešimų nekurs – ji įgarsins tekstus, sukurtus ir patikrintus žmonių.
Skaitmeninė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Victoria Shi
Skaitmeninė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Victoria Shi / socialinis tinklas „X“

Kaip pranešė Ukrainos Užsienio reikalų ministerija, „pirmą kartą istorijoje“ pristatyta skaitmeninė asmenybė, kuri oficialiai komentuos žiniasklaidai.

Nurodoma, kad dirbtinio intelekto pagalba sukurta atstovė pateiks naujienas apie konsulinius reikalus. Šiuo metu ši tema Ukrainoje vertinama prieštaringai, nes praėjusią savaitę Ukraina sustabdė konsulinių paslaugų teikimą užsienyje gyvenantiems šaukiamojo amžiaus vyrams. Dėl šios priežasties jie turi grįžti į savo šalį, kur gali būti pašaukti į kariuomenę.

Tamsiu kostiumėliu apsirengusi atstovė socialiniuose tinkluose paskelbtame pristatyme prisistatė kaip Victoria Shi, „skaitmeninė asmenybė“. Kalbėdama ši figūra gestikuliuoja rankomis ir judina galvą, rašo „Guardian“.

Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba teigė, kad Shi pareiškimai bus parengti ne dirbtinio intelekto, o „parašyti ir patikrinti tikrų žmonių“.

„Dirbtinis intelektas mums padeda generuoti tik vaizdinę dalį“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir pridūrė, kad naujoji atstovė spaudai yra „technologinis šuolis, kokio dar nėra padariusi nė viena diplomatinė tarnyba pasaulyje“.

Pasak jo, pagrindinė jos sukūrimo priežastis – „taupyti diplomatų laiką ir išteklius“. V.Shi kūrėjai – „Game Changers“ komanda, jau sukūrusi virtualios realybės turinio, susijusio su karu Ukrainoje.

Kaip rašo "Guardian", Victorios Shi vardas sukurtas pagal žodį „pergalė“ (victory – ang.) ir ukrainietišką frazę, reiškiančią dirbtinį intelektą: shtuchniy intelekt.

Victorios išvaizda ir balsas sumodeliuoti pagal tikrą žmogų: Rosalie Nombre – dainininkę ir buvusią Ukrainos realybės šou „The Bachelor“ dalyvę. R.Nombre gimė dabar Rusijos kontroliuojamame Donecko mieste Rytų Ukrainoje. Jos „Instagram“ paskyrą seka 54 tūkst. sekėjų, kurie aptarinėja stereotipus apie mišrios rasės ukrainiečius ir tuos, kurie užaugo kaip rusakalbiai.


Ministerija pabrėžė, kad Ši ir Nombre „yra du skirtingi žmonės“ ir kad oficialius pareiškimus pateiks tik AI veikėja.

Kad būtų išvengta klastočių, prie pareiškimų bus pridėtas QR kodas, nukreipiantis į tekstines versijas ministerijos interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius