Ingredientai
- Miltai 142 g 1 stiklinė; labiausiai tinka "Extra"
- Sviestas 50 g ištirpinto nesūdyto
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Pienas 120 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 133 g 2/3 puodelio
- Obuoliai 1 kg supjaustytų plonais griežinėliais
Kaip gaminti
- Šio pyrago tešlą galima išmaišyti su mentele dubenėlyje. Nereikia elektrinio maišytuvo ar specialių prietaisų.
- Šio pyrago kepimo procese nėra jokių rizikos faktorių – oringų biskvitų, kurie gali neiškilti, arba sviestinės tešlos, kuri gali „išsilydyti“.
- Ingredientų sąrašas trumpas ir paprastas – tik tai, ką daugelis turi savo virtuvėse.
„Šiam pyragui labiausiai tinka kieti, saldūs ir šiek tiek rūgštūs obuoliai. Taip pat svarbu miltai – rinkitės aukščiausios rūšies kvietinius miltus (tipas 550D). Taip pat galite rinktis pyragams skirtus miltus – jie sugeria daugiau skysčio ir cukraus, o tai garantuoja itin drėgną pyragą“, – sako „Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė.
Vienintelis iššūkis – neskubėti valgyti karšto pyrago tiesiai iš orkaitės. Šiam receptui svarbus ingredientas – kantrybė, nes iškeptą pyragą rekomenduojama atvėsinti bent porą valandų.
1. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą su pienu.
3. Vidutiniu greičiu išplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvo blizgumo. Įmaišykite pusę miltų mišinio, pieno ir sviesto mišinį, po to likusį miltų mišinį, kol neliks gumulėlių.
4. Naudodami didelę guminę mentelę arba medinį šaukštą, į tešlą įmaišykite obuolius, kol tolygiai pasidengs.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
6. Rankomis sudėkite obuolių griežinėlius į paruoštą kepimo skardą, įsitikinkite, kad plokščios obuolių pusės sutampa su skardos kraštais. Spustelėkite obuolius žemyn, kad tolygiai pasiskirstytų. Supilkite likusią tešlą į kepimo skardą, nepamirškite palikti šiek tiek vietos nuo viršaus.
7. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite nuo 65 iki 75 min. – kol viršus paruduos iki aukso spalvos. Kepimo viduryje vieną kartą apsukite kepimo skardą.